پس از بیان مفاهیمی درباره انرژی و توان به یکی از دیگر از فاکتور های محاسبه چیلر یعمنی راندامان چلیر می پردازیم.

مصرف بالای انرژی در چیلر ها به نسبت کل انرژی مصرفی یک ساختمان اهمیت راندمان مصرفی این دستگاه را مشخص می نماید.

C.O.P (COEFFICIENT OF PERFORMANCE) یا ضریب عملکرد

در تمامی دستگاه های سردکننده مانند چیلر، پکیج های برودتی و یونیت های سردخانه و …  برای بیان بازده یا راندمان از عبارت اختصاری C.O.P استفاده می شود.

C.O.P به نسبت سرمای ایجاد شده توسط دستگاه (یا همان گرمای گرفته شده توسط دستگاه) به انرژی مصرف شده توسط دستگاه گفته می شود.

لازم به ذکر است سرمای ایجاد شده توسط دستگاه های برودتی در قسمت اواپراتور و مصرف انرژی دستگاه در تمامی قطعات برقی مانند کمپرسور، فن کندانسر و … را شامل می شود.

مثال:

اگر توان برودتی یک چیلر را برابر با 2500  کیلووات در نظر بگیریم و برق مصرفی کل دستگاه نیز برابر با 450 کیلو وات باشد می توان طبق روابط زیر ضریب عملکرد راندامان چیلر یا C.O.P دستگاه را محاسبه کرد.

پس ضریب عملکرد دستگاه که عددی بدون بعد است، در این شرایط برابر با مقدار فوق خواهد بود.

اگر دستگاهی به صورت پمپ حرارتی (HEAT PUMP) عمل کند، یعنی بتواند با تغییر مسیر مبرد، گاز داغ را به داخل اواپراتور بفرستد، در این صورت ضریب عملکرد یا راندمان چیلر آن به شرح زیر خواهد بود.

پس ضریب عملکرد یک سیستم دو فصلی در زمستان بالاتر از حالت تابستانی خواهد بود. اما باید این نکته را مدنظر قرار داد باتوجه به اینکه کارکرد کندانسر و اواپراتور دستگاه های سردکننده تراکمی براساس اختلاف دمای مبرد موجود در این دستگاه ها با محیط پیرامونی خودشان است و حتما باید این اختلاف دما وجود داشته باشد؛ نمی توان پمپ های حرارتی را در دماهای پایین محیط در زمستان استفاده کرد و معمولا به عنوان مکمل دیگر سیستم ها یا در غیر اوج بار زمستانی می توان از این دستگاه ها بهره برد.

همچنین بخوانید:   فشار چیست و انواع واحد های اندازه گیری آن کدامند؟

 

امتیاز دهید به post
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *